Fer ràdio des de casa o l’estranya 5a temporada d’El taller del lutier

Symbaloo d'El taller del lutier 2019-20

La setmana passada s’acabava la temporada 2019/20 d’El taller del lutier. Era la cinquena d’aquest programa sobre instruments musicals que s’emet a Catalunya Música des del 5 de març del 2016.

Una temporada absolutament atípica, la més estranya que he fet fins ara a la ràdio, degut a la pandèmia de la COVID-19. Estranya, sobretot, perquè els últims 16 programes els he enregistrat i muntat jo mateix, sense l’ajuda de cap tècnic, cosa que no havia fet mai fins ara. I al final li he acabat agafant el gustet.

D’altra banda, he pogut recuperar tota una pila de material acumulat de temporades anteriors. Entrevistes i converses que tenia al calaix pendents d’editar, i que ara han pogut veure finalment la llum, ja fos en format de reportatge o d’entrevista.

La sort de poder parlar amb gent amb moltes coses interessants per explicar fa que molt sovint no tractem només d’un tema, sinó que en surtin d’altres. De vegades, una resposta genera que d’allà s’obri un fil de conversa que derivi finalment en una altra història. Personalment, considero tot aquest material molt valuós i sempre he cregut que valia la pena conservar per algun dia donar-li sortida.

Formació

Aquests dies, a més, estic aprofitant per formar-me. Ja he fet uns quants cursos online on he descobert algunes eines molt interessants. De ben segur que m’ajudaran d’ara en endavant, tant en les conferències que imparteixo com en la meva organització personal. I també en un projecte compartit que em fa molta il·lusió i que espero poder anunciar després de l’estiu.

Una d’aquestes eines és Symbaloo, una mena de repositori d’enllaços i favorits, que podem adaptar de la manera que més ens convingui. Jo he creat una plantilla (en diuen Webmix) amb les icones i els enllaços dels 41 programes d’El taller del lutier que han sonat aquesta temporada.