Presentació

Des del 1999 em dedico al que més m’agrada: la divulgació musical, una passió que intento encomanar a través de la ràdió i publicacions diverses, com revistes, programes de mà de concerts i blogs o pàgines web.

Vaig entrar en contacte amb el món de la música gràcies a la meva mare, que em va apuntar -a mi i al meu germà petit- a l’Escola Albéniz d’Esplugues de Llobregat, el poble on vaig néixer i créixer. Aquella llavor va anar florint i més endavant vaig continuar els estudis al Conservatori de Música del Liceu, on vaig formar-me en l’especialitat de piano. Per a la meva formació dins del món de la música, m’agrada destacar tots els anys que vaig formar part de l’Orfeó Català, i que em van permetre descobrir i interpretar grans obres simfònicocorals.

Vaig entrar en contacte amb el món de la ràdio cap a l’any 2000, quan vaig voler engegar un programa en solitari, de manera agosarada i sense cap tipus d’experiència. Així és com va néixer El racó dels clàssics, que la bona gent de Ràdio Desvern va acceptar, segurament per l’entusiasme i il·lusió que em generava poder fer ràdio.

Aquell descobriment i enamorament pel mitjà radiofònic va fer que un temps més tard entrés a Catalunya Música. El primer projecte va ser compartit. Era un programa setmanal de música coral: A tot cor, copresentat amb un company de l’Orfeó, en Marc Canals.

A partir d’aleshores, han estat diversos els programes en aquesta emissora, sobretot magazins informatius, on m’hi trobo molt còmode: Notes de clàssica, Línies addicionals, Blog de nit, Quadern d’estiu. Des del 2016 presento un programa sobre instruments musicals, El taller del lutier, que s’emet els dissabtes entre les 10 i les 11 del matí, i del qual ja s’han emès 195 capítols. 

A més del Taller, he col·laborat últimament amb dos programes més de l’emissora: Una tarda a l’òpera, que realitza i presenta Jaume Radigales; i Tots els matins del món, amb Joan Vives i Ester Pinart. I al llarg de tots aquests anys he realitzat igualment nombrosos reportatges d’actualitat, un format que m’agrada especialment.

Paral·lelament, he participat en programes d’altres emissores, com ara Catalunya Ràdio o Ràdio Sabadell. També vaig estar uns mesos a Ona de Sants Montjuïc, fent un programa setmanal de música clàssica i també un magazín cultural.

He redactat programes de mà per a concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Simfònica Sant Cugat. També n’he preparat per al Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu i el festival Nits de clàssica de Girona.

Sóc redactor de la Revista Musical Catalana, on m’ocupo de l’apartat Passacaglia, que inclou seccions amb notícies d’actualitat, efemèrides, anècdotes i curiositats. També escric a la revista Time Out Barcelona. I col·laboro ocasionalment amb altres publicacions de música clàssica, com la revista 440 Clàssica & Jazz. Anteriorment, havia estat redactor tant del setmanari Guía del Ocio de Barcelona com del portal ritmes.net.

He preparat conferències i cursos de divulgació musical per al Palau de la Música Catalana, els diferents CaixaForums i per a les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona i altres poblacions catalanes (Sabadell, Terrassa, Badalona, Granollers, Castelldefels, Solsona, Mataró, Sant Cugat…). També he presentat actes de temàtica musical en espais com la Biblioteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès, el Museu de la Música de Barcelona o L’Auditori de Barcelona.

A més, vaig ser responsable del departament de discos de música clàssica de FNAC L’illa durant un parell d’anys.

El 2018 vaig presentar el llibre Història musical del Palau de la Música Catalana (1908-2018), que repassava els fets més importants de l’emblemàtica sala modernista, i del qual en vaig ser l’autor principal.

M’entusiasma la música, i apropar-la al màxim de gent possible de manera amena i atractiva.

ENLLAÇOS
Entrevista de Laura Planagumà, a la revista L’ESMUC Digital (Abril 2017)
Diversos articles d’Oriol Saladrigas, al digital de cultura Núvol (2013-2015)
Entrevista de David Baret, al Diari de Menorca (2013)

Ateneu Barcelones (2014)A l’Ateneu Barcelonès, amb J. Cervelló, Ll. Balada, S. Brotons i Kalina Macuta

8
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial