Valls Gorina, 100 anys

Avui fa 100 anys del naixement a Badalona de Manuel Valls Gorina, Nani Valls, un músic polifacètic molt vinculat al món de la cultura catalana, especialment durant els anys seixanta i setanta del segle XX.

Ara fa uns anys, el 2014, coincidint amb el 30è aniversari de la seva mort, vaig tenir l’ocasió de preparar un reportatge per a Catalunya Música, en què un seguit de persones recordaven la figura de Nani Valls. Eren el director d’orquestra Antoni Ros Marbà, el seu fill, Víctor Valls; la Cap de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, Rosa Montalt; i el seu besnebot, el crític de cinema Àlex Gorina.

Us enllaço l’àudio aquí mateix:

També us adjunto un enllaç a l’article que he preparat per a la Revista Musical Catalana, que surt publicat avui a la seva pàgina web. Precisament aquests dies la Biblioteca de Catalunya ha organitzat l’exposició Nani Valls, entre actes i concerts, que es podrà veure fins al 5 de setembre, amb un centenar de peces diverses provinents del fons de Manuel Valls Gorina, dipositat a la mateixa biblioteca.

A més, el diari Ara, recupera també avui un article que Joan Perucho va escriure al diari Avui el setembre de 1984, amb motiu de la mort del músic.

Be the first to comment on "Valls Gorina, 100 anys"

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada


*


Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial